Pretraga vesti

Unesite pojam za pretragu vesti
 • SVE GODINE
 • 2020.
 • 2019.
 • 2018.
 • 2017.
 • 2016.
 • 2015.
 • 2014.
PRETRAGA

PKT VESTI

Izašao je časopis Porezi i računovodstvo broj 9/20 (tema broja: Automobili i druga vozila u sistemu PDV-a), i zakazani su novi PKT online trenizi i online obuka za poresko savetovanje

21. 8. 2020.

Časopis Porezi i računovodstvo broj 9/20 dostupan je u aplikaciji Porezi Online od 21. avgusta 2020. godine, dok pretplatnici štampanog izdanja mogu da ga očekuju od ponedeljka (24. avgusta).   

U novom broju (na 176 strana) objavili smo: 

 1. 19 tekstova, 
 2. 11 poreskih kratkih tema i
 3. 39 Mišljenja Ministarstva finansija. 

U novom broju objavljen je tekst o dodatnim merama podrške privredi u skladu sa Zaključkom Vlade, uz podsećanje da smo na našem Youtube kanalu objavili skraćeni snimak predavanja, čime smo pretplatnicima i onima koji to nisu omogućili da se blagovremeno upoznaju sa novim merama. Inače, u odnosu na Uredbu o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima, i stanje koje je u vezi sa tim aktom bilo tokom prethodnih meseci, interesovanje privrednih subjekata (mereno brojem pitanja pretplatnika) u vezi sa Zaključkom neuporedivo je manje.

U okviru teme brojaAutomobili i druga vozila u sistemu PDV-a, u nekoliko tekstova objasnili smo pravila u pogledu prava na odbitak prethodnog poreza po osnovu nabavke motornih vozila, sa posebnim osvrtom na prostor za njihovo parkiranje. Naime, u zavisnosti od toga da li je reč o sticanju ili zakupu parking prostora u okviru zakupljenog poslovnog objekta – obveznik PDV-a u nekim okolnostima ostvaruje pravo na odbitak prethodnog poreza po osnovu prostora za parkiranje putničkih automobila. U zavisnosti od prava na odbitak prethodnog poreza pri nabavci motornih vozila koja se koriste kao osnovna sredstva, određuje se način oporezivanja njihovog prometa. 

TRI ONLINE TRENINGA U SEPTEMBRU I JESENJI CIKLUS ONLINE OBUKE ZA PORESKO SAVETOVANJE

Nakon kraćeg predaha tokom avgusta u pogledu naših edukativnih aktivnosti, u septembru održavamo tri nova online treninga, a 2. oktobra počinje novi ciklus specijalističke obuke za poresko savetovanje koju već godinama održavamo u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Ovoga puta obuka će po prvi put biti održana online, posredstvom internet platforme. 

Trening 11. septembra: Zakup nepokretnosti i ulaganje u zakupljeni objekat - poreski aspekti

Trening 17. septembraPoreski dužnik u sistemu PDV-a i pravila tzv. internog obračuna PDV-a

Trening 24. septembraPrestanak radnog odnosa - radnopravne i poreske implikacije sa osvrtom na gubitak prava na podsticajne mere

PRIJAVA ZA TRENING