O nama

Konsultantske usluge

KONSULTANTSKE USLUGE

PKT pruža usluge iz oblasti poreza, računovodstva i drugih srodnih oblasti. Svrha naših usluga je realizacija poslovnih transakcija na najpovoljniji način za klijenta, u okvirima zakonske regulative i uz minimiziranje rizika od pogrešne primene propisa. Usluge podrazumevaju analizu poreskih i drugih aspekata transakcija klijenta, sa ciljem optimizacije poreskog opterećenja i njihovog sprovođenja u skladu sa zakonom.

Izdavačka delatnost

IZDAVAČKA DELATNOST

PKT izdaje časopis o primeni propisa u praksi: POREZI I RAČUNOVODSTVO. Pilot (nulti) broj časopisa štampan je u novembru 2014. godine u tiražu od 10.000 primeraka. Prvi redovan broj izašao je početkom januara 2015. godine. Časopis izlazi jednom mesečno, u štampanoj i elektronskoj formi – u okviru internet aplikacije Porezi Online.

Edukacija

EDUKACIJA

PKT redovno (nekoliko puta mesečno) organizuje jednodnevne treninge (seminare) prvenstveno iz oblasti poreza i računovodstva, deviznog i spoljnotrgovinskog poslovanja, privrednih društava, zarada i radnih odnosa i drugih aktuelnih oblasti poslovanja. Osim jednodnevnih treninga, povremeno organizujemo višednevne specijalističke obuke. Treninzi su specifičan vid edukacije koji imaju za cilj osposobljavanje polaznika za primenu propisa u praksi. Počev od 2020. godine treninzi se realizuju online – posredstvom internet platforme Zoom, a počev od maja 2022. godine treninge realizujemo u tzv. hibridnoj formi: online uz prisustvo učesnika u Trening centru PKT - na 36. spratu West 65 Tower.    

PKT tim

PKT TIM

Osnivač PKT-a je Igor Tatić koji se porezima i računovodstvom profesionalno bavi više od 20 godina. Od kraja 2004. do početka 2013. godine bio je odgovorni urednik stručnog časopisa Računovodstvena praksa, nakon čega je pokrenuo delatnost u okviru Poreske kancelarije Tatić. U navedenom periodu napisao je više stotina (možda i hiljada) instruktivnih tekstova i učestvovao kao predavač na velikom broju edukativnih događaja. Angažovan je na edukaciji poreskih obveznika, a svojevremeno i poreskih inspektora. Urednik je i autor specijalizovanih izdanja iz oblasti poreza i računovodstva: Priručnik o PDV-u, Računovodstvo privrednih društava i Praktična primena MSFI u Republici Srbiji.

PKT tim čine eksperti sa višegodišnjim iskustvom u pružanju konsultantskih usluga, pisanju stručnih tekstova i držanju predavanja, kao i u obavljanju poslova revizije finansijskih izveštaja, obračuna poreza i inspekcijskih poslova (u okviru Poreske uprave). Broj članova tima povećava se svake godine; početkom aprila 2023. godine u timu je devet stručnih savetnika, odnosno urednika časopisa.

  • Igor Tatić
  • mr Momo Kijanović
  • Đorđe Saveljić
  • Ana Borkanović
  • Vesna Đurđević
  • Marija Burić
  • Filip Čubrić
  • Predrag Đorđević
  • Marija Torlak