PKT TRENING CENTAR

Naknada zarade po osnovu prava zaposlenog da odsustvuje sa rada - za vreme bolovanja, godišnjeg odmora, plaćenog odsustva i po drugom osnovu

27. 9. 2023.

Odredbama Zakona o radu uređeni su različiti slučajevi u kojima zaposleni ima pravo da odsustvuje sa rada i da za vreme odsustva ostvaruje naknadu zarade. Takođe, odsustvo sa rada zaposlenog usled privremene sprečenosti za rad (bolovanja), kao i pravo zaposlenog na naknadu zarade, dodatno je uređeno odredbama Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Na treningu razmatramo (uvek) aktuelna pitanja u vezi sa pravom zaposlenog da odsustvuje sa rada i ostvaruje pravo na naknadu zarade, kako na teret sredstava poslodavca, tako i na teret drugih isplatilaca.

Način realizacije treninga - hibridni model: online ili uživo u Trening centru PKT (na 36. spratu West 65 Tower) – po izboru učesnika, uz napomenu da je broj mesta za praćenje predavanja iz Trening centra ograničen na 24.

PROGRAM PREDAVANJA

  • Odsustvo zaposlenog sa rada za vreme privremene sprečenosti za rad (bolovanja)
  • Porodiljsko odsustvo i odsustvo sa rada radi nege deteta
  • Odsustvo zaposlenog sa rada na dan praznika koji je neradni dan, godišnjeg odmora, plaćenog odsustva, vojne vežbe i odazivanja na poziv državnog organa 
  • Odsustvo zaposlenog sa rada za vreme prekida rada, odnosno smanjenja obima rada do kojeg je došlo bez krivice zaposlenog
  • Odsustvo zaposlenog sa rada zbog prekida rada do koga je došlo naredbom nadležnog državnog organa ili nadležnog organa poslodavca zbog neobezbeđivanja bezbednosti i zaštite života i zdravlja na radu
  • Odsustvo zaposlenog sa rada zbog privremenog udaljenja zaposlenog sa rada

Realizacija treninga podrazumeva predavanje sa PPT prezentacijom, diskusiju i odgovore na pitanja, a za učesnike u Trening centru jedinstven pogled sa 36. sprata i posluženje (zdrava hrana i topli napici).  

PREDAVAČI

Marija Torlak, savetnica u Poreskoj kancelariji Tatić

Ana Borkanović, savetnica u Poreskoj kancelariji Tatić

DATUM I VREME ODRŽAVANJA

27. septembar 2023. godine, od 10:00 do 14:30.

CENA

Cene se razlikuju u zavisnosti od statusa učesnika u odnosu na to da li je pretplatnik časopisa Porezi i računovodstvo 

  • za pretplatnike časopisa: 17.900,00 + PDV
  • za ostale učesnike: 21.900,00 + PDV

Popust: U slučaju prijave tri ili više učesnika iz iste kompanije, odobravamo popust od 10% na ukupnu naknadu.

Naknada se plaća unapred na tekući račun, na osnovu predračuna koji se dobija na e-mail nakon slanja elektronske prijave.

PRIJAVA UČESNIKA

Prijava učesnika vrši se elektronskim putem, upisivanjem podataka u PRIJAVI ZA TRENING, koja se nalazi na www.pktatic.rs (u okviru stranice: Trening centar).