Pretraga vesti

Unesite pojam za pretragu vesti
 • SVE GODINE
 • 2020.
 • 2019.
 • 2018.
 • 2017.
 • 2016.
 • 2015.
 • 2014.
PRETRAGA

PKT VESTI

Objavljen je časopis Porezi i računovodstvo broj 5/22 i zakazan je besplatan trening o novim pravilima izdavanja računa (samo za kupce Priručnika o računima)

27. 4. 2022.

Časopis Porezi i računovodstvo broj 5/22 dostupan je u aplikaciji Porezi Online od 27. aprila, dok štampano izdanje pretplatnici mogu da očekuju od petka 29. aprila 2022. godine.

U novom broju časopisa (na 176 strana) objavili smo: 

 1. 15 tekstova, 
 2. 13 poreskih kratkih tema i
 3. 49 mišljenja Ministarstva finansija.

Kraj aprila protiče u znaku finalnih priprema za početak primene propisa o elektronskom fakturisanju i fiskalizaciji, pa smo tim temama posvetili najveći značaj. 

Iako je reč o zakonima koji su doneti krajem 2020 (Zakon o fiskalizaciji), odnosno tokom 2021. godine (Zakon o elektronskom fakturisanju), sa odloženim početkom primene, činjenica je da sistem fiskalizacije, a posebno Sistem elektronskih faktura (SEF), nisu dovedeni do nivoa koji bi podrazumevao lak prelazak na nov način izdavanja računa. Pritom, neposredno uoči početka primene novih propisa (od 1. maja 2022. godine) menjaju se i dopunjuju podzakonska akta, i najavljuje usklađivanje SEF-a (prvenstveno u pogledu poreskih kategorija) zbog neophodnosti usklađivanja novih propisa o elektronskom fakturisanju i fiskalizaciji sa već postojećim propisima o PDV-u.

Navedene okolnosti neminovno su uticale na odlaganje momenta okončanja našeg novog Priručnika o pravilima izdavanja računa. Izlazak iz štampe novog priručnika bio je planiran za april, ali pomeren je do polovine maja kako bismo sve tekstove uskladili sa izmenama propisa i stavovima Ministarstva finansija o brojnim spornim pitanjima.

Povodom promocije novog priručnika i početka primene novih propisa, zakazali smo besplatan online trening koji je namenjen isključivo učesnicima koji do dana održavanja treninga kupe ovo izdanje.

Trening se održava 18. maja ove godine.

Poručite novi Priručnik o računima i obezbedite pristup online treningu!

PRIJAVA ZA PRIRUČNIK O RAČUNIMA