Pretraga vesti

Unesite pojam za pretragu vesti
  • SVE GODINE
  • 2020.
  • 2019.
  • 2018.
  • 2017.
  • 2016.
  • 2015.
  • 2014.
PRETRAGA

PKT VESTI

Konačno je objavljen priručnik: Pravila izdavanja računa - novo kapitalno PKT izdanje (za kupce priručnika zakazan je besplatan trening 12. jula)

30. 6. 2022.

Povodom početka primene novih pravila izdavanja računa u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji i Zakonom o elektronskom fakturisanju, Poreska kancelarija Tatić priredila je novo kapitalno izdanje. Reč je o instruktivnom priručniku u kojem smo na osnovu uporedne analize različitih propisa – dali detaljna objašnjenja o pravilima izdavanja računa, fiskalnih računa i elektronskih faktura.

Završetak priručnika inicijalno je bio planiran za kraj aprila. Ipak, česte izmene, dopune i tzv. hitne ispravke Sistema elektronskih faktura i Sistema fiskalizacije, naknadno propisivanje tehnike izdavanja fiskalnih računa za elementarne transakcije koje su predmet fiskalizacije, kao i brojne nepreciznosti, neuređenosti i međusobne nesaobraznosti propisa, bile su okolnosti koje su uticale na to da je priručnik (konačno) završen 29. juna 2022. godine.  

Kupcima priručnika poslate su instrukcije za pristup elektronskom izdanju, dok će štampano izdanje dobiti krajem naredne nedelje. Verzija za mobilni telefon biće osposobljena u toku današnjeg dana (30. juna). 

Priručniku se pristupa preko stranice ovog sajta: Priručnik o računima, nakon čega se unosi PIN koji je naveden u mejlu koji je poslat korisnicima.

Sadržaj priručnika može da se pregleda i bez PIN-a. 

Priručnik ima tačno 600 stranica, tvrdi povez u formatu 20 x 24 cm.  

BESPLATAN TRENING SAMO ZA KUPCE PRIRUČNIKA - 12. JULA 

Povodom promocije priručnika PKT organizuje još jedan besplatan online trening koji je namenjen isključivo učesnicima koji do dana održavanja treninga kupe ovo izdanje. 

Nije potrebna prijava za trening, već ćemo linkove svim kupcima priručnika dostaviti uoči održavanja treninga.

Na treningu ćemo predstaviti elektronsku verziju novog priručnika, a programom predavanja obuhvaćene su aktuelne teme o pojedinim aspektima izdavanja fiskalnih računa, elektronskih faktura i PDV računa, u skladu sa novim pravilima koja su u primeni od 1. maja, odnosno 1. jula 2022. godine.  

Trening se realizuje online - posredstvom internet platforme Zoom, uz prisustvo grupe od 24 učesnika u Trening centru PKT.  

PRIJAVA ZA PRIRUČNIK O RAČUNIMA